Zorgverzekering & Studentenzorgverzekering

Iedereen in Nederland heeft recht op goede basiszorg. Daarom zijn we allemaal verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Je kiest hierbij voor een natura- of een restitutiepolis. Daarnaast kun je je aanvullend verzekeren voor onder meer fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts en orthodontie. 

Op zoek naar een zorgverzekering die bij je past, inclusief een lage premie?

 Neem contact met ons op.

Wat dekt de basisverzekering?
De termen basisverzekering en zorgverzekering worden door elkaar heen gebruikt. De basisverzekering is voor iedere Nederlander hetzelfde. De belangrijkste onderdelen van de basisverzekering zijn: huisarts, ziekenhuis (losse consulten en verblijf), medicijnen, psycholoog en psychiater, verloskundige en kraamhulp, fysiotherapie en tandarts tot 18 jaar.

Natura- of restitutiepolis?
Bij een zorgverzekering kun je kiezen uit twee varianten. Natura of restitutie. De naturapolis is goedkoper. Hierbij beslist de verzekeraar bij welke artsen en ziekenhuizen jij terecht kunt. Wil je toch liever naar een ander ziekenhuis, dan moet je een gedeelte van de kosten zelf betalen. Een restitutiepolis is duurder. Hiermee kies je zelf je ziekenhuis én vergoedt de verzekeraar altijd alle kosten.

Welke aanvullende of tandartsverzekering kies je?
In beginsel kun je zelf inschatten of een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering in jouw situatie voordelen biedt. Bij sommige kosten is het duidelijk dat je ze zult gaan maken. De kosten van een tandartscontrole bijvoorbeeld. Veel andere kosten zijn echter onzeker: heb je fysiotherapie nodig?  En zo ja, hoeveel behandelingen?  Eventueel kunnen wij je helpen kiezen voor de juiste aanvullende- en tandartsverzekering.

Een hoger eigen risico?
De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico. In 2020 is dat € 385. Ook kun je kiezen voor een nog hoger eigen risico, tot maximaal € 885. Je premie wordt dan lager. Het risico is daarmee wel dat je, als je bijvoorbeeld na een operatie een paar nachten in het ziekenhuis moet blijven, in één keer een fors bedrag moet betalen. Een verstandige keuze maken? 

 Wij adviseren je graag!

Zorgverzekering voor studenten?
Voor studenten zijn er speciale studentenzorgverzekeringen. Deze verzekeringen hebben een aantrekkelijke premie en een dekking die specifiek is afgestemd op studenten. Natuurlijk wil jij voor jezelf, of voor jouw zoon of dochter niet meer betalen dan nodig is. 

 Informeer bij ons naar de mogelijkheden

Zelf je premie vergelijken of via adviseur?
De premie van de zorgverzekering vergelijken, kun je zelf. Maar heb je alle aspecten goed in beeld? Het eigen risico, aanvullingen, uitsluitingen, keuzevrijheid qua ziekenhuis? Wil je de zekerheid van de juiste keus én een lage premie? Laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Burki Assurantiën & Hypotheken maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie